lørdag 21. mai 2011

Begynnelsen på en god debatt

Elisabeth Randsborg bygger i Aftenposten videre på et innlegg av Birk Gautefall Carlenius om hvordan idoliseringen av feminine verdier gjør menn til tapere i vårt samfunn.
Min kommentar til dette er kort men ektefølt: Ingenting i hverken Elisabeths eller Birks skriverier handler om kjønn. Man kan snakke om kjønnstypiske tendenser, men symptomet de beskriver er motsetningen mellom det teoretiske og det praktiske. Mellom å være et "ryddig" medlem av samfunnet og å anerkjenne sine primitive behov og sin primitive eksistens. Den motsetningen er ikke bekrenset til kjønnsskillet.

Som en av mange jenter som aldri fant seg til rette i det disiplinerte, teoretiske og fokuserte, som i tillegg var ganske umoden i skoletiden og har brukt mye tid på å prøve å være flink pike (ikke som om jeg lyktes med å få "flink-pike-syndrom" engang)  vil jeg gjøre oppmerksom på at problemstillingen har vært luftet før.
Håvard Tjora er en av mange som har vært med på å forsøke å snu hvordan man tenker på pedagogikk i skolen og unngå å skape skoletapere ved å tilby å stimulere flere sanser som del av undervisningen heller enn å basere seg på ren fortelle-lytteundervisning. Jeg håper denne debatten kan snu inn i dette sporet igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar