fredag 4. februar 2011

Velkommen hjem, hvem var du igjen?


Tjostolv Moland og Joshua French er bekymret for å bli gjenkjent på gata i Norge. Eller å bli behandlet som kjendiser.  Derfor vil de flytte til ”Utlandet”.Jeg tror ikke faren er så veldig stor for det!

For det første: Hvilket land vil gi dem oppholdstillatelse? De er dømt for drap! USA stenger ute folk for tagging, Australia tar knapt imot noen. Thailand er lei av lovbrytende nordmenn. De kan selvfølgelig holde seg i Schengen, men selv her vil det bli vanskelig å oppdrive en arbeidstillatelse.

Joshu-who?
Ikke er kjendisstatusen deres så gyllen heller. Når  Tjostolv og  French først kommer til Norge kommer de nok til å sitte en stund i fengsel. De blir eldre og tynnere i håret. Ansiktet synker litt. Så kommer dagen for frihet: Da har de nok sluttet å gå i kakifarvede safarishorts. På med frakker, vinterstøvler, klokker og handleposer. Ville du kjent dem igjen en kjip vintermorgen på toget? For å være helt ærlig; Nei. Og enda viktigere; De er nok drittlei av hverandre. I Norge kommer de neppe til å gå rundt sammen som Tuppen og Lillemor. Så så lenge Tjostolv unngår snurrebart og French smiler litt er de nærmest ugjenkjennelige!

Og vi er ikke så interesserte lenger heller. Hadde de blitt trukket ut etter håret og henrettet i bakgården kan det hende populariteten deres hadde steget igjen. Men strengt tatt har de ikke mye å skrive hjem om; ”Hei. Dro til Kongo. Rota meg borti ettelleranet. Dømt til dødsstraff, kjøpt to hus. Hils katten.”
Så vi sier Velkommen hjem, vi tok inn posten for dere. Det ligger noen regninger der, så at dere har fått litt gjeld mens dere var borte. Snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar